maanantai 25. marraskuuta 2013

Maaginen naulakko

Share it Please
Jei, vaihteeksi mulle sopiva kokoluokka eli täyskokoinen naulakko!
Materiaali, kaksi kohdakkain lykättävää MDF-levyä, ohjasi melko paljon suunnitteluani. Aivan sitä tavanomaisinta, viimevuosien asuntomessujen kestosuosikkia jäljittelevää puunkaltaista en halunnut tehdä, joten päätin yhdistää "riimukimput" (engl. bindrunes, ei mitään käsitystä mitä nämä ovatten suomeksi) naulakkoon. Kyseessä on ~maagiset riimuloitsut, muinaisten skandinaavien Futhark-aakkosista. Lisää tietoa bindruneseista esim täältä tai täältä; suomeksi riimuista löytyy tietoa vaikkapa Thuleian sivulta. Kotitalouteen sopivalla tavalla onneatuovia riimuja valittaessa piti huomioida myös joidenkin riimujen käänteismerkitys – osa riimuista tarkoittaa samaa aivan miten päin tahansa, mutta joidenkin merkitys muuttuu päinvastaiseksi mikäli ne kääntää peilikuvaksi tai ylösalaisin.
Alkuperäisessä suunnitelmassani oli tehdä jalustakin riimuksi, esimerkiksi Dagaz, mutta se osottautui käytännössä turhan vaikeaksi toteuttaa. Jäljelle jäi Wunjo (p:n näköinen riimukirjain), Isa (i:n näköinen riimukirjain) sekä Eihwaz (hiukan s-kirjainta muistuttava riimu; ei kuitenkaan pidä sekoittaa selkeämmin s-kirjainta muistuttavaan Sowiloon).

Ensimmäinen toteutus ohuesta uretaanilevystä osoitti mallini heikkouduen eli herkästi haavoittuvan tasapainon.Ei muuta kuin kynä käteen, tiivistämään mallia suppeammaksi ja muodokkaammaksi ja kaksiulotteisemmaksi. Linjoiltaan siitä tulikin kauniimpi ja sitten kun jonain päivänä malli saadaan leikattua MDF-levystä väittäisin vieläpä että siitä tulee aika kiva. Ehdottomasti ajattelin pitää naulakon itse ja etsiä sille sopivan paikan, joko eteisestä tai pirtistä.


1 kommentti:

  1. Tämä versio naulakkoluonnoksesta oli ns huono. Vaikea/mahdoton toteuttaa, vie liikaa tilaa jne jne. Luonnostelin uuden, koetan kaivaa esiin.

    VastaaPoista

Followers

Follow The Author