keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Ahjon lämmössä

Share it Please
Takominen <3. Syksyn ohjelmaan kuului myös lyhyehkö kurssi Svinhuvinkadun metallityöpajassa. Metallinleikkuuta, työstöä, isoja koneita ja pajavasaran pauketta. Metalliruusut, terälehtineen ja varsineen, oli ihan jees ja ok – tykkäsin, muttei sinänsä mitään ääreist ihmeellistä, mutta alasin, ahjo ja pajavasara. Pakko ihkuttaa, se vaan oli jotenkin niin mun juttuni. Ei se helppoa ollut, toudellakaan, mutta jotenkin vaan äärimmäisen jees. Kuumaa, raskasta, vaikeaa ja silti antoisaa. 

Kahden ruusun lisäksi pajassa tuli askarreltua kynttiläalunen ja aloitettua puukko. Ensimmäinen puukontapainen otti ja suli ahjoossa katkipoikki, mutta veitsi versio kaksi on jo aika lupaavan oloinen. Sääli, että metallityön alkeet ehtivät lopahtaa ennenkuin sain valmista. Iltapajassa pitäisi käydä homma viimeisestelemässä, kun vain olisi aikaa :( 

Ruususet alkuteköijöissään. (ps. alasin <3)
Valmiit ruususet lattialla. 

Ruususet yläviistosta. Vaaleampi on väännetty kylmänä, tummempaa on lämmitetty. En halunnut käsitellä ruusujani mitenkän muuten, joten luvassa on ruostetta ja sen sellaista. Vaikuttaisi siltä, että kuumennettu ottaisi osumaa kylmänäväännettyä herkimmin, mutta se selviää ajan kanssa. 
Taottu puukko ruotomuodossa

Taottu puukko ja keskeneräinen visakoivukahva.

5mm teräksestä pamautettu ynnä pulverimaalattu kynttilänalunen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Followers

Follow The Author