torstai 15. tammikuuta 2015

Kynttilöitä kynäkipolla

Share it Please

Kokeilin joulun alla hyödyntää koulussa tekemiäni muovisia kynätelineen aihioita kynttilänvalmistuksessa muotteina. Nuo telineethän eivät oikein onnistuneet, niistä tuli heppoisia ja muodoltaan hieman epämääräisä (muotti ei ollut riittävän päästävä, jotta seinämät olisivat onnistuneet). Kynttilämuotteina kipot toimivatkin aika hyvin. Ei noista kynttilöistä maailman upeimpia tullut, mutta sanotaanko  sellaisia suht kelvollisia. Tuossa kolme kynttilää, yksi per aihio eli eivät ole keskenään aivan identtisiä.

Itse kynttilänteosta ja sen vaiheista pieni kuvasarja.
Sarjan ensimmäisessä kynttiläliemi kiehumassa työhuoneella vanhassa navetassa.  Kynttilämassana oli pääosin parafiinia, seassa myös vanhojen steariinikynttilöiden pätkiä ja ylipäätään mitä jämiä kynttilöistä olikaan jäänyt. Ja vähän kynttiläväriaineitta ja taisin tuupata sekaan myös hieman aromaterapia öljyjä ihan loppuvaiheessa.

Se, että kolmesta kynäkipposesta kaksi oli edelleen leikkaamatta osoittautu kynttilänteon kannalta hyväksi asiaksi – astioiden asettelu ja tasapainottelu oli hirmuisen paljon helpompaa kun oli riittävästi reunaa.


Vanhan kiukaan päällä keitteli noita liemiään
…ja se liemi oli myrkyllisen purppuraista :D

Kynttilän sydänlankaa ja nuo muovirumilukset alias kynätelineen aihiot.


Kynttilämassa kaadettuna yhteen kipoista. Tämä oli aihioista ainoa, jota koetan leikata. On jo hajonnut matkan varrella eikä kestänyt kynttilänvalua oikein hyvin. 
  

Sydänlangan sidoin kiinni vanhaan lyijykynän pätkään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Followers

Follow The Author